Programok

Gasztronómiai Programok

Borvacsorás Hétvégék

Hosszú téli estékre gondolva, próbálkozunk ezzel az új programmal.

Legközelebbi borvidékünk – Egri – borait társítjuk ételeinkkel.

Minden alkalommal más borász mutatja be fehér, vörös, száraz, desszert… borait.
Borkultúra- és gasztronómia találkozása. Igazán izgalmas, érdekes, különleges az ízek találtak?! – figyeld a facebook oldalunkon, január- február hónapban hirdetjük, korlátozott számban.

Gasztronómiai Programok

Disznótoros Hétvége

Falusi hagyományunk a hízóvágás, úgy gondoltuk, ezt is felvesszük a gasztronómiai hétvégék palettájára. Saját hízót – mangalicát – szoktunk vágni, nagyot: 2-3q közöttit.

Reggel a tanyán szúrják, bent a vendéglőben perzselik, bontják, töltik, sütik, sózzák… és a konyhán főzik.

Reggelire hagyományos vér teával, délben pecsenye savanyúval, este pedig toros vacsora: orjaleves, töltött káposzta, hurka-kolbász frissen.

Igazi fitnesz ételsor! – kipróbálhatod, bírja-e a gyomrod.

Gasztronómiai Programok

Madaras Hétvége

Minden, ami kétlábú, hápog, csipog… a fazékba kerül.

Saját keltetésű, neveletű, tanyán csipegető jószágok az asztalon.

Mitől másabb, mint a legtöbb étel? – frissen vágva kerül a konyhába, ízfokozóktól mentes ételek készülnek a tollasokból.

Miért csak most? – a kínálat, az állatokból a felhozatal véges, ezt a széles választékot csak ezen a hétvégén tudjuk biztosítani.

Gasztronómiai Programok

Kemencés Szombat

Immár hagyománnyá vált, hanyadik is?

– IV. Kemencés Napok

Sütünk, főzünk a kemencében, a sparhelten. Nem találunk fel új dolgokat. Mi a legjobb a kemencében?

– töltött káposzta, kemencés csülök, kolompérral, disznótoros hurka-kolbász, zárásnak pedig túrós lepény.

Mitől kapja azt a bizonyos különleges ízvilágot a vendég?
Előtte való héten levágott disznóból készülnek a finomságok, minden frissen, a kemence füstjével átjárva kerülnek az Önök asztalára.
A lepény kőtt tésztával, házi túróval, házi tejfellel nyakon öntve készül.
Mit is mondhatnánk?! – GYERE és győződj meg, KÓSTOLJ!

Gasztronómiai Programok

Márton Napi Libaságok

GÁ-GÁ-GÁ-GÁGOGD VILÁGGÁ! – bizony-bizony a baromfiudvar katonái, őrei kerülnek a fazekakba, tepsibe.

Igen! – ez is saját, a tanyánkról kerül be a konyhába.

Itt is a klasszikus recepteket részesítjük előnyben, csak egy kicsit másképp. – libaleves, libacomb-, libamell főzve, sütve.

Mitől másképp? – ha eljössz és megkóstolod, megtudod.

Gasztronómiai Programok

Falánk Szombat

Csak halak féláron a kínálatunkban.

Tisza parton vagyunk, így szeretnénk a halételeinket népszerűsíteni.

Nem csak nemes halakból lehet finom ételeket készíteni, kínálni.

Kínálunk keszeget, kárászt, csukát, busát… ami a horogra akad.

Ebben az évben mi lesz a halakból és ételekből a felhozatal? – gyere az ARANYOSIDOMBI UDVARHÁZBA!

Gasztronómiai Programok

Tökös falu

Ne csak faragjuk a tököt, nagyon finom ételek is készülnek a kobakosokból.

Készül leves, főétel, desszert…

Egészséges, tápláló, vitaminokban gazdag alapanyag a főszereplő ezen a hétvégén. Igazán finom! – gyere és kóstolj, fogyassz éttermünkben.

Gasztronómiai Programok

Őshonos hétvége

Őshonos állataink a tanyán: mangalica és a szürkemarha. Mind a két állat extenzív körülmények között szaporodik, növekedik, hízik. Növénytermesztésben megtermelt takarmányt fogyasztanak, legeltetési időszakban legelnek a legelőn. Igazán különleges az így előállított húsok márványozottsága, íze…

Csak ezen a hétvégén, csak nálunk ízlelheted így az ételeket. MI TUDJUK, MIBŐL FŐZÜNK!

Újra csak ismételni tudom, GYERE és KÓSTOLJ, FOGYASSZ az Aranyosidombi Vendéglőben.

Gasztronómiai Programok

Juhééétvége

Behajtás-kihajtás ünnepe egyenlő a birkás ételekkel.

No! – nézzünk szét a hodályban, mi a felhozatal? Bárány, birka, gida? – így sorba jöhetnek a konyhára, mondja a chef. Mi készül a husikból? – gyere és kóstold meg finom, egészséges ételeinket!

Mottónk: "Tanyánktól az asztalig!"